klik ....2...

SELAMAT DATANG...SELAMAT HARI RAYA AIDILFITRI...MAAF ZAHIR & BATIN....
 online

*PANAS.......

assalamualaikum..
dan SALAM SEJAHTERA..

BARU SEKEJAP TADI saya menerima satu email dari kenalan saya,
setelah saya membaca isi kandung email tersebut.....
saya rasa marah/GERAM...
apa tidak nya....
APA YG DI LAKUKAN OLEH SEORANG HAMBA ALLAH NIE BOLEH MEMBUATKAN ORANG LAIN MENDAPAT MASALAH....
SIPULAN(NAMA GELARAN PENYANGAK NIE)ADA MEMBUAT PERNIAGAAN INTERNET...
tetapi menipu org...
bergini cita nya...
'lni satu pengajaran kepada mereka yg ske BID kt lelong.com dan ebay.. de sekor makhluk Allah ni yg sedang menjalankan aktiviti yg sgt dibenci oleh manusia2 yg gemar bid barg di laman web yg tertera di atas. aktiviti yg dijalankan adalah menipu adalah dan telah memperdayakan ramai insan terutama di kalangan pengunjung setia di ebay.com.my dan lelong.com.my. Sesiapa yang pernah ditipu oleh IBLIS ini dipersilakan membuat report polis dan consumer tribunal. Salah sorang mangsa telah mencipta satu blog mengenai si iblis laknat ini. Jika anda salah seorang mangsa atau bakal mangsa sila baca blog beliau.

Ini adalah tactic yg sering digunakan oleh si polan ini

membuat ta waran barangan murah di ebay.com.my dan lelong.com.my. Dengan ta waran harga murah ramai yang terpedaya. Jasmi ini mengaku barang murah sebab underwater (kastam rampas). Selepas berbalas email dan sms, si polan ini siap bagi nombor akaun cimb dan nombor ic sekali.tujuannya menarik kepercayaan pelangan.
setelah persetujuan dan bayaran dibuat, maka si polan nie akan terus offkan handphone. Kita tunggulah barang bagai nak gila.yea la duit dah bayar ,tp barang tak sampai2, yang si polan nie wat bodh aje.tunggu punya tunggu ....langsung barang tak sampai..."





perbuatan sipolan nie memang lah dah melampau,
yae la mana tak nya..kerana perbuatan sipolan nie lah membuat pelanggan di internet berasa ragu2 dan berasa was2 nak membeli melalui internet.
perbuatan sipolan nie akan mencemar kan barang pasaran di internet..
ibarat kata pepatah
"kerana setitik nila....rosak susu sebelanga...."

kerana perbuatan si polan nie...orang lain pun terima temipas nya...

kalo nak buat bisnes tu buat lah betul2 ,kalo tak ada barang cakap lah tak de.
nie apa dh jadi....kepada si polan tu bertaubat la....jangan makan duit haram...
kat dunia boleh lepas la...kat akhirat sendiri mau ingat la.....

wasalam
Post a Comment