klik ....2...

SELAMAT DATANG
 online

tragedi yang tidak di sangka...

selamat bercuti buat semua.....
hujung minggu amat di nanti kan oleh warga malaysia...
kerana hari cuti yang di nanti2kan....
yea la kan dah 1 minggu berhempas pulas bekerja..
penat satu badan..kini tiba lah masanya untuk berehat bersama2 keluarga....
g melancung, jalan2 makan angin..menenangkan fikiran....
tetapi bagi saya lain lak....kerana sepanjang minggu asyik berkerja...
almaklum lah bekerja di sektor swasta...dalam satu bulan 1 hari shj bercuti...
mggu nie sya kerja petang..sok lak dah bermula naik kerja malam....
satu minggu kerja malam ,kerja lak pagi satu minggu...camtu lah rutin kerja sya tiap2 minggu....dah 13 tahun hidup saya cam nie...dan dah bermacam peristiwa yang berlaku..tetapi hari jumaat semalam ada sesuatu yang x pernah di jangka berlaku...
ceritanya cam nie
'di hari jumaat yang mulai...
sedang staff tempat aku berkerja..
situasi macam biasa ....
semua khusuk membuatkerja masing2...

si operatornya sebuk mengusung magesin kehulu ke hilir...
yang si juruteknik nya lak sebuk mengendalikan mesin...
dan begitu juga penyelai sebuk dengan tugas nya sendiri...
bergitu lah aktiviti staff di tempat kerja ku..
bergitu harmony nya suasananya....

sedang tekun mereka membuat tugasan masing2....
tiba2.....
(jam 11.00 pg)
Kringggggg.............(bunyi loceng panjang)
biasa nya bunyi loceng macam nie ada latihan kebakaran...
jadi staff pun bergegas g ketempat yang di khaskan apabila berlaku kecemasan.
untuk mengosongkan kawasan kerja..
tetapi suasana kali ini lain macam lak....
setelah staff berkumpul,si penyelia sebuk mengira anak buah nya ,cukup atau tak...

tiba2 bunyi kereta polis lak memecah suasana tempat kerja ku....
lebih kurang 4 buah kereta polis sampai ....
suasana menjadi kecuh ....
mana tak nya sebelum nie,x de polis yang datang...
tetapi kali nie lain macam lak....
siap dengan bawak anjing lak....
macam ada dadah lak....
lantas mereka memeriksa bangunan tersebut...

untuk menjaga keselamatan staff ....
mereka diarahkan untuk pergi ke tempat yang lebih selamat....
jauh dari bangunan tersebut...
dekat 2 jam mereka berkumpul di situ...
ditengah2 panas lak tu...

lebih kurang pukul 1.30 tghari ,mereka dibenar balik ke blog masing2...
dan menjalan kan tugas masing2 seperti biasa

tetapi kenapa sampai macam nie...
kenapa sampai polis datang siap bawak anjing lak...
kenapa....

sebenarnya bergini...
ada satu pangilan yang mengatakan salah satu bangunan tempat sya berkerja ada BOOM,

itu lah sebabnya polis datang....
anjing yang di bawa adalah untuk mengesan bom ....
tetapi satu bangunan telah di periksa..
namun tidak di ketemui....

ternyata lah pangilan yang di terima itu adalah pangilan palsu.....
tetapi pangilan itu di buat...
adakah yang x puas hati (berdendam) membuat pangilan tu...
itulah persoalan didalam tragedi ini.....

....????
selepas ini siatan akan di buat....
siapa yang punya angkara .......
yang membuat pangilan palsu ini...


note:-gambar x dapat di rakam kerana handphone bercamera x dibenarkan di bawa...
Post a Comment