klik ....2...

SELAMAT DATANG...SELAMAT HARI RAYA AIDILFITRI...MAAF ZAHIR & BATIN....
 online

Top 4 Herba Untuk Penyembuhan Psoriasis Naturally

Top 4 Herba Untuk Penyembuhan Psoriasis Naturally

Psoriasis boleh menjadi satu cabaran untuk merawat kerana ia masih seperti misteri. Terdapat banyak kaedah rawatan yang boleh digunakan untuk mengawal dan mencegah psoriasis meluap-up konvensional dan holistik / alternatif. Salah satu kaedah rawatan tertua untuk pelbagai penyakit dan keadaan adalah dengan menggunakan pelbagai herba. Dengan itu dalam fikiran, di sini adalah 4 herba bahagian untuk menyembuhkan psoriasis secara semula jadi.

Mengapa Herbs?
Sebelum farmaseutikal telah diketahui dan telah mengambil alih, menggunakan herba adalah perjalanan kepada kaedah untuk merawat pelbagai masalah kesihatan atau meningkatkan kesihatan dan kesejahteraan umum. perubatan herba berkaitan dengan penggunaan pelbagai bahagian tumbuhan seperti akar, biji, daun, bunga, buah, kulit kayu, dan lain-lain, untuk merawat pelbagai isu-isu fizikal dan psikologi, untuk meningkatkan kesihatan, untuk tujuan pencegahan dan sebagainya.

Penggunaan ubat herba umumnya dianggap lebih mudah pada badan daripada menggunakan farmaseutikal walaupun anda pasti boleh menggunakan herba untuk melengkapkan kaedah rawatan konvensional. Walaupun herba kurang kuat daripada farmaseutikal, mereka masih sejenis ubat-ubatan dan perlu diperlakukan sedemikian. Sesetengah herba mungkin meningkatkan kesan ubat-ubatan atau kaedah rawatan konvensional lain dan membantu melegakan beberapa kesan sampingan yang berkaitan dengan kaedah rawatan konvensional termasuk ubat-ubatan dan pembedahan.

Apabila digunakan dengan betul, herba adalah selamat dan berkuasa dan kesan umumnya sampingan percuma tetapi semak dengan doktor anda terlebih dahulu sebelum memulakan penggunaan pelbagai ubat-ubat herba untuk memastikan keselamatan terutama jika menggunakan ubat-ubatan lain, hamil atau menyusukan anak, adalah warga tua atau muda kanak-kanak.

Apabila menggunakan herba, jangan memastikan bahawa anda membeli mereka (melainkan anda berkembang anda sendiri) daripada penjual yang bereputasi untuk memastikan bahawa mereka adalah selamat dan akan berkesan. Adalah lebih baik untuk mencari herba yang ditanam secara organik. Juga pastikan bahawa anda mengikuti petunjuk pengilang pada dos atau melakukan penyelidikan bebas anda sendiri jika maklumat ini tidak boleh didapati.

Herba Untuk Penyembuhan Psoriasis Naturally
Psoriasis adalah keadaan kulit yang kronik yang menjejaskan kira-kira 2 peratus daripada penduduk umum dengan pelbagai peringkat keterukan. Walaupun tidak ada satu pergi kepada kaedah rawatan untuk psoriasis yang akan bekerja dalam semua keadaan termasuk penggunaan herba, ini masih satu kaedah rawatan anda harus mempertimbangkan untuk melihat sama ada ia akan bekerja untuk anda. Herba adalah pasti satu kaedah yang popular digunakan untuk mengubati psoriasis secara semula jadi atau menyimpan meluap-up di teluk. 4 herba bahagian popular untuk digunakan dengan psoriasis termasuk;

1. Aloe
Manfaat aloe untuk menggalakkan penyembuhan luka kembali beribu-ribu tahun. Ia juga sangat mudah untuk digunakan. Anda boleh membeli aloe dari kedai-kedai pelbagai (gel atau jus) atau anda hanya boleh memotong salah satu daun tumbuhan yang tebal dan berisi dan memohon gel yang jelas kepada mana-mana bahagian kulit yang memerlukan penyembuhan.

Kegunaan biasa Aloe

Untuk penyembuhan luka termasuk melecur, membakar, selaran matahari, dan lain-lain Bradykinase, magnesium dan asid salisilik adalah sebahagian daripada sebatian yang terdapat dalam aloe yang membantu dengan penyembuhan luka dan membantu mengurangkan kemerahan, bengkak dan keradangan.
kulit umum dan penjagaan rambut. Aloe adalah merupakan bahan yang digunakan dalam pelbagai kulit dan penjagaan rambut produk tetapi adalah yang paling berkesan dan bermanfaat untuk kulit dan rambut apabila digunakan dalam bentuk yang paling tulen dan anda biasanya boleh mendapatkan 100 peratus gel lidah buaya atau jus di kedai-kedai kesihatan. Aloe juga membantu untuk menyembuhkan jerawat dan ruam dari oak racun, ivy, dan lain-lain
Diabetes boleh dirawat dengan lidah. Beberapa kajian telah menunjukkan bahawa tahap gula dalam darah boleh dikurangkan dengan bantuan jus aloe.
Jangkitan boleh dielakkan dengan menggunakan lidah. Aloe juga boleh meningkatkan sistem imun untuk membantu ia untuk lebih baik melawan jangkitan.
Aloe dan Psoriasis

Beberapa kajian telah menunjukkan bahawa menggunakan aloe membawa kepada penjelasan daripada luka-luka psoriasis kerana pelbagai ciri-ciri penyembuhan bahawa herba ini mengandungi.

2. Gotu Kola

Herba ini adalah dari keluarga Adas, Dill, lobak merah, pasli, saderi dan Angelica. Bahagian yang digunakan untuk penyembuhan adalah daun. Ini adalah herba popular dalam Ayurveda. Ia telah menganggap (walaupun tidak terbukti) bahawa herba ini menggalakkan kesihatan mental serta panjang umur.

Beberapa kegunaan biasa herba ini yang telah terbukti termasuk tetapi tidak terhad kepada;

Tekanan darah tinggi dengan membantu untuk mengurangkan tahap tekanan darah.
Mengurangkan atau menghapuskan risiko stretch mark daripada kehamilan.
Merawat vena varikos dengan meningkatkan peredaran darah ke anggota bawah.
Merawat diabetes dengan meningkatkan peredaran melalui saluran darah.
Mempercepatkan penyembuhan luka dan mengurangkan parut.
tahap kebimbangan boleh dikurangkan dengan bantuan herba ini.
Gotu Kola dan Psoriasis

Penggunaan Gotu kola untuk menyembuhkan psoriasis secara semula jadi berkaitan dengan penggunaannya dalam merawat pelbagai masalah kulit ada yang dinyatakan di atas. Satu kajian menunjukkan bahawa menggunakan krim yang mengandungi Gotu kola membantu untuk melegakan pedih, membakar dan bersisik tompok merah yang berkaitan dengan psoriasis.

>>> Ex penghidap Mendedahkan Sistem Rahsia Untuk Tahan Psoriasis Freedom Menggunakan Kaedah Asli Hanya <<<

3. Red Pepper
Ini juga dikenali sebagai lada panas, Tabasco, cili merah cili lada, Louisiana lada panjang, dan lain-lain bahagian-bahagian herba ini digunakan untuk rawatan adalah buah-buahan.

Ini rempah popular mempunyai banyak kegunaan. Haba dari lada merah sebenarnya adalah sebahagian daripadanya yang menggalakkan penyembuhan. Haba ini dihasilkan oleh capsaicin kompaun.

Kegunaan biasa Red Pepper

isu-isu pencernaan boleh lega kerana lada merah merangsang air liur dan perut rembesan asid. Bertentangan dengan kepercayaan popular, makanan pedas seperti lada merah tidak membawa kepada ulser perut atau kerosakan kepada perut. Kajian telah menunjukkan sebenarnya bahawa lada merah boleh membantu untuk menghalang pertumbuhan bakteria tertentu yang menyebabkan ulser.
Osteoarthritis yang merupakan jenis biasa arthritis boleh dilegakan dengan lada merah dengan menggunakan lada merah atau salap yang mengandungi capsaicin.
Berat badan boleh dipromosikan dengan memakan lada merah. Capsaicin membantu untuk mempercepatkan metabolisme yang membawa kepada lebih banyak kalori yang dibakar.
Sakit kronik boleh lega dengan menggosok lada merah pada otot dan sendi. Lada merah bertindak sebagai balas kerengsaan apabila digunakan untuk sakit kronik. badan hanya boleh memberi tumpuan kepada beberapa isyarat sakit pada satu masa dan apabila anda menambah kesakitan cetek kecil dari menggosok lada merah pada kawasan yang sakit, keupayaan sistem saraf untuk memberi isyarat kepada otak sakit teruk dikurangkan.
Fibromyalgia yang menyebabkan kesakitan otot dan kelembutan boleh dilegakan dengan lada merah dengan menggosok pada kawasan tersebut.
neuropati diabetes yang merupakan komplikasi yang timbul daripada penyakit kencing manis yang memberi kesan kepada kaki, kaki, lengan, tangan, dan lain-lain, dengan menyebabkan sakit di kawasan-kawasan ini telah ditunjukkan untuk dilepaskan dengan menggunakan lada merah ke kawasan-kawasan ini. Dengan penggunaan yang konsisten, lada merah akan menyebabkan kurang kesakitan dan keupayaan yang lebih untuk bergerak, bekerja, dan lain-lain
Cirit-birit boleh dilegakan dengan mengambil lada merah.
Kayap boleh dirawat secara berkesan dengan lada merah jika keadaan ini tidak jelas sehingga dengan sendirinya dalam masa 3 minggu.
Sakit kepala kelompok boleh dilegakan dengan capsaicin.
Red Pepper dan Psoriasis

Jika anda mengalami merah, tompok bersisik yang berkaitan dengan psoriasis, anda mungkin mahu pertimbangkan untuk menambah lada merah untuk diet anda dan juga menggunakan salap yang mengandungi capsaicin. Satu kajian menunjukkan bahawa menggunakan capsaicin mengandungi salap selama enam minggu pada luka-luka, membantu menyembuhkan luka-luka psoriasis.

4. Barberry
Satu lagi herba yang digunakan untuk menyembuhkan psoriasis secara semulajadi adalah barberry dan kulit akar adalah bahagian yang digunakan untuk penyembuhan. Walaupun kebanyakan herba biasanya dianggap kurang kuat daripada farmaseutikal, barberry mungkin salah satu pengecualian. Berberine yang merupakan sebatian yang aktif dalam herba ini sebenarnya dianggap lebih kuat daripada chloramphenicol yang merupakan antibiotik kuat apabila digunakan terhadap bakteria.

Kegunaan biasa Barberry

Melawan jangkitan kerana ia telah terbukti dapat membunuh pelbagai mikroorganisma yang boleh menjangkiti luka, menyebabkan cirit-birit, taun, UTI, jangkitan yis, disentri, dan lain-lain
Kerosakan hati dapat dikurangkan dan fungsi hati kembali biasa dengan penggunaan barberry.
Penyakit mata yg menular juga boleh dirawat secara berkesan dengan herba ini.
Sistem imun boleh dirangsang dan dipertingkatkan melalui penggunaan barberry kerana ia melawan jangkitan.
Tekanan darah tinggi juga boleh dikurangkan dengan bantuan herba ini.
Barberry dan Psoriasis

Sejak barberry biasanya digunakan untuk merawat pelbagai masalah kulit, penggunaannya untuk rawatan psoriasis adalah tidak brainer. Kajian telah menunjukkan bahawa memohon salap barberry pada luka-luka psoriasis membawa kelegaan.

Ini hanya herba beberapa yang boleh digunakan untuk menyembuhkan psoriasis secara semula jadi. Herba adalah umumnya selamat dan murah pada masa yang berkesan supaya anda pasti perlu mengambil kira perubatan herba semasa mendapatkan maklumat lanjut mengenai psoriasis rawatan semula jadi.

Sebelum menggunakan herba, periksa dengan doktor anda terlebih dahulu terutamanya jika anda mengambil ubat lain kerana beberapa herba boleh berinteraksi buruk dengan beberapa ubat-ubatan farmaseutikal. Jika gejala-gejala menjadi lebih teruk atau lebih lama daripada 2 minggu, bercakap dengan profesional penjagaan kesihatan dengan segera.

Herba adalah pasti satu bahagian penting dalam memerangi keadaan kulit yang kronik ini. Untuk maklumat lanjut mengenai pelbagai kaedah lain untuk menyembuhkan psoriasis secara semulajadi, Psoriasis Percuma Seumur Hidup akan paling bermanfaat untuk anda untuk menyembuhkan dan mencegah psoriasis dan telah sangat berkesan untuk penghidap Mei.

sumber

Post a Comment